Paul Matzewerkt motiverend...

Maatwerk

Net als communiceren is leren een cyclisch proces. Handelen leidt tot reflectie. Reflectie leidt tot een (nieuw) concept. Uit dat concept rolt een plan, waarnaar je weer kunt handelen. Zo zijn ook Paul Matze's trainingen opgezet. Zodat de gemotiveerde deelnemer het onderste uit de kan haalt.

Paul Matze levert maatwerk in nauw overleg met de klant. Na een eerste gesprek volgen een trainingsvoorstel en een offerte. Uitvoering van het voorstel geschiedt conform de wensen van de klant. Intern, extern, met of zonder buitenactiviteiten – de klant is koning. In de buitenlucht werkt Paul Matze samen met een erkend outdoorcentrum in het zuiden van het land. Zulke trainingen worden turn-key aangeboden.
Evaluatie door opdrachtgever en deelnemer(s) vindt plaats aan de hand van tevoren opgestelde, meetbare doelstellingen. Dat schept duidelijkheid.

Training

De communicatietrainingen van Paul Matze leren je te begrijpen wat er werkelijk wordt gecommuniceerd. Zeg ik wat ik denk dat ik zeg? Is er sprake van eenrichtingsverkeer of probeer ik ook echt te begrijpen wat de ander me wil vertellen?
Tijdens de trainingen krijg je via achtergrondinformatie inzicht in wat effectieve communicatie inhoudt. Je verbetert je vaardigheden via oefeningen en rollenspelen. De trainingen zijn intensief en spelen zich af in een neutrale omgeving zonder storende invloeden.

Coaching

Iedereen komt in z'n werk – en daarbuiten – situaties tegen waar geen pasklaar antwoord op is, of waar oude antwoorden niet meer voldoen. Je loopt tegen een onneembare hobbel aan, een baan of promotie is je neus voorbij gegaan, je relatie loopt wat stroef – of je hebt wel succes en moet leiding gaan geven. Help!
Tijdens de coachingsprogramma's van Paul Matze onderzoeken we wat die hobbels nou eigenlijk zijn, hoe je ze kan oplossen op de manier die voor jou werkt – niet op de manier van je baas, je collega's of je buurman. Coachen kan op je eigen werkplek of, als je behoefte hebt aan meer reflectie, op onze sfeervolle oefenweide in Montfoort.

Teambuilding

Je kent het wel – je werkt jarenlang samen in een team zonder je collega's echt goed te kennen. Dat betekent dat jij en je collega's lang niet altijd gebruik maken van elkaars sterke kanten. Dat gaat ten koste van de effectiviteit en slagvaardigheid van het team.
Tijdens de teambuilingsessies van Paul Matze leer je elkaar van verschillende kanten te zien en die te waarderen. Op de "hei" krijgen we door eenvoudige oefeningen meer zicht op elkaar en leren we buiten de ingesleten patronen te denken. Daarbij schenken we aandacht aan fysieke activiteiten in de buitenlucht, want durf, evenwicht en behendigheid kunnen een heel verrassend licht werpen op een team en zijn leden.